Осъзнаване
В самия край на личното пътуване
откривам странното си съществуване.
В любов измамна съм живяла -
години дълги в изневяра.
Откритието е почти велико,
щастието ми било двулико.
Така било е писано да стане
лъжата да излезе чак сега наяве.
Доверие прекършено изпитвам.
Да дишам, ходя се опитвам.
Усилията са нечовешки,
не бива да допускам още грешки.
Порив и желание изчезват,
в сивкав дим извезват
мъка завладяла ме изцяло -
болката пронизва мойто тяло.
Пътуването е съвсем към края.
В любов захвърлена блуждая.
Да бягам от действителността -
единствено спасение сега!
Из спомени - картини аз се рея,
измислям си причина да живея!
Все миналото дърпа ме надолу
потапям се дълбоко, голо.
Тялото ми се съпротивлява,
не иска вече да се съживява.
Потънало е в скръб и жалост -
Сама погребах се нахалост!
© Манипулирам Все права защищены
Ирен, благодаря ти за този надпис Лирическата вече осъзнава какво означава той!
Поздрави, момичета!
М.