4 сент. 2010 г., 23:32

От мен ли криеш, майсторе, платното си!? 

  Поэзия » Любовная
1160 0 16

 

 

 

От мен ли криеш, майсторе, платното си?

Неканена през рамото надникнах -

нарисувал си контурено душата си.

Без цвят, без поглед, без усмивка...

 

Какво ти липсва, майсторе? В палитрата

в очакване се сливат цветове!

 

От четката политна капка истина,

понесе в себе си горчиви светове

и падна върху бялото – разплискана...

Но скучно е платното, майсторе!

 

* * *

 

Не ме поглеждай скришно - покани ме!

Със цялата си прелест ще позирам...

Доволен ще изпишеш свойто име

в ъгълчето с послеслов: ОБИЧАМ!

 

 

 

© Неделина Кабаиванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??