29 июн. 2012 г., 22:59

Откраднат миг 

  Поэзия
548 0 5

Без теб съм - дърво без корен,

повалено от вихрушка зла,

години през живота бродим,

побутвани от любовта.

 

Сърцата ни нежно облива

с влюбени капки роса,

понякога малко свенлива

ни скрива двама в нощта.

 

Край реката вятър танцува

на върбите с полите зелени,

до мене си още... хитруваш,

кичурите искаш да вземеш.

 

Невидим художник пътува,

боядисва ги трайно във бяло,

край очите бръчки рисува

с нюансите на преживяно...

 

Ненадейно  вятърът стихва

на върбата в сянката хладна,

в ръцети си жадно сме стиснали

аромат от мига откраднат.

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??