Намирам смисъл в малките неща
когато рано сутрин се събуждам,
любим човек, усмивка, топлина
и в този свят от нежност се изгубвам!
Откривам в тишината доброта
и много често там сама оставам,
красива песен, слънце и цветя –
така, от суетата се спасявам!
Притихвам, сякаш паднало листо
което се привързва към земята,
до корена на някое дърво,
погалено от есенния вятър!
© Руми Все права защищены