11 мар. 2021 г., 08:02

Откровение 

  Поэзия » Любовная
324 1 4

Погледни ме! Замълчи!

Излишно тук е всяко слово. 

Целуни ме! Не плачи!

Днес се срещаме отново... 

 

Години дълги на раздяла

отредила бе съдбата.

Душата ми икона бе създала

с твоя образ в самотата... 

 

В затвор сърцето се заключи. 

Скръбта един хлапак невръстен

да пише стихове научи -

и всеки бе на тебе кръстен!

 

Но в света от сълзите изкривен, 

смазан от болка, клетият аз, 

от птичата песен бях окрилен, 

защото там открих твоя глас! 

 

И днес щастлив, аз не отричам - 

свалих от мене всяка маска! 

Пак жив съм и така обичам

целувките ти, твойта ласка... 

 

С криле от чувства летя в синевата

и да обърна света съм готов! 

Толкова дълго чаках в тъмнината, 

твойта жарка прегръдка, любов! 

 

1997

 

© Калин Пантов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??