9 мар. 2010 г., 19:05

***(Отлив в Андаманско море) 

  Поэзия » Другая
1755 0 26

http://www.facebook.com/photo.php?pid=160490&l=3a20df59c5&id=100000467137239

 

 

Отиде си морето. Зейна празно. Отвори се брегът като ковчег,

посипан с пресушени водорасли и прашни риби с пясъчни хриле.

Побиха прекомерните си гърбици ухилени скали. Като чудовища.

Изви се отлив – ярко  бяла смърт - над голото новородено гробище.

 

По дъното светлеят огледално небесните селения надвиснали...

С надменна твърдост меките корали издишат тишината като писък.

Една до друга, вързани на сухо, въздигат гърбовете си горчиви

сушени лодки с тежък дъх на узо и остър като устните на чироз.

 

Тъмнее сол по сънните артерии като каймак, засъхнал по страните.

Брегът край тях се вдига извънмерно - игумен над монашеска обител.

Очите на рибарите изтръпват. По зъбите им зрее страх и пясък.

До прилива морето ще е мъртво... А няма гларуси - да го оплачат.

 

2010,

остров Пи Пи Дон

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??