В бистър извор удавих скръбта,
с птичи песни сразих тишината,
нежна музика в мен зазвуча,
топъл вятър разпръсна мъглата.
Слънчев лъч ми дари ореол,
а орлица - крила устремени.
Сок горчив от дървесния ствол
бавно плъзна се в моите вени.
Аромат на цветя долетя,
на реката се слях със водите.
Глас на жрица незнайна в нощта
ми прошепна - "роден победител".
В мен възкръсна заспала искра,
буен огън в кръвта се разлива
и в очите ми грейва звезда.
Щом я има, аз знам, че съм жива.
© Вики Все права защищены