Mar 6, 2009, 3:48 PM

Отново жива 

  Poetry
866 0 16

В бистър извор удавих скръбта,

с птичи песни сразих тишината,

нежна музика в мен зазвуча,

топъл вятър разпръсна мъглата.


Слънчев лъч ми дари ореол,

а орлица - крила устремени.

Сок горчив от дървесния ствол

бавно плъзна се в моите вени.

 

Аромат на цветя долетя,

на реката се слях със водите.

Глас на жрица незнайна в нощта

ми прошепна - "роден победител".

 

В мен възкръсна заспала искра,

буен огън в кръвта се разлива

и в очите ми грейва звезда.

Щом я има, аз знам, че съм жива.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??