Не се срамувай да заплачеш
когато виждаш чуждата тъга,
понякога сме в сенките на здрача,
но вярата ни дава свобода!
Не се срамувай да си беден
сред лукса и покварата в света!
Срамувай се, когато непотребна,
умира похабена любовта!
И в пътя ако срещнеш сиромаха
подай му хляб от своята ръка,
от него не търси отплата,
Сам Бог отплаща всяка добрина!
"Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш."
/ Еклисиаст 11:1 /
© Руми Все права защищены