28 мар. 2020 г., 13:39

Пате 

  Поэзия » Для детей
767 1 5

Жлътнала се е на двора,
като рошаво глухарче,
топка пух, а пък бърбори.
Казват пате е, макар че
ни пера си има, нито
като майка си е бяло.
Сякаш нивга не е сито -
все кълве и все се пали.
Даже червей не остана,
нито мъничка мушичка.
На зелената поляна
вече не прехвърча птичка.
Трака розовата човка,
всичко живо се скатава!
На другарчето си ново
само аз се възхищавам.

© Миглена Миткова Все права защищены

  1066 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??