28 mar 2020, 13:39

Пате 

  Poesía » Para niños
780 1 5

Жлътнала се е на двора,
като рошаво глухарче,
топка пух, а пък бърбори.
Казват пате е, макар че
ни пера си има, нито
като майка си е бяло.
Сякаш нивга не е сито -
все кълве и все се пали.
Даже червей не остана,
нито мъничка мушичка.
На зелената поляна
вече не прехвърча птичка.
Трака розовата човка,
всичко живо се скатава!
На другарчето си ново
само аз се възхищавам.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

  1079 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??