31 янв. 2021 г., 17:52

Пауново перо 

  Поэзия
352 6 9

Животът ми през кръгове минава.

И всеки кръг си има своя цвят.

В червено се опарих от жарава,

но с нова сила в синьо полетях.

 

И стъпвайки по черните контури,

оставих сива болка да тежи.

Но жива съм, не кукла. Даже бурен,

той, пътят, пак щастлив ще продължи.

 

Събуден вятър в пролетно зелено

ще шари с полъх тихия безкрай,

където с блясък жълт сапфир по мене

ще топли като слънчице през май.

 

Началото е знак. Небето следвам.

Дори да няма край, аз ще летя.

Животът ми, измътен в звездна делва,

пауново перо е в кръговрат. 

 

© Цветето Б. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??