5 июл. 2021 г., 19:00  

Перца за капела 

  Поэзия » Философская
175 2 3

Каквото да поискаш, все е кът.
И не, че искаш нещо  непосилно –
додето ветрищата отшумят,
наляво, или дясно ще се килне,
капелата? Тя има собствен нрав –
на бурите изобщо не придиря,
върви чудакът в урагана прав
и думите след него светла диря,
оставят от трошици, за души.
За гладните душата му е залък,
той свикнал е – посоката греши,
но този свят в дланта изглежда малък.
От всеки с обич цъфнал слънчоглед,
ще грейне слънце в мрака път поела,
усмивката на тъжния поет
перца си сбира – бели – за капела.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??