Песента е копнеж по море,
светлина по човек.
И стремеж на душата към нещо
несбъднато, смътно далечно.
Копнеж по онази любов незрима,
вечна спътница в твоя живот,
оплювана, опорочавана,
вечно преследвана и недостижима.
Песента е тихият плач на душата,
преследвана от бури и мъгли,
песента е спасителен бряг на сърцата,
където се разбиват любовни вълни.
Песента е облекчение, вик, спасение,
неутолена жажда по човека в мечтите,
и онази още неизживяна, ненамерена,
но чакаща своята обител - любов!
© Миночка Митева Все права защищены