9 мая 2018 г., 02:02

Плаче ти се. А е песен... 

  Поэзия
620 13 17

В шепа свил листо зелено,
свири вятърът по здрач,
пита се капчук смутено,
песен ли е, или плач.

И дъждът с измамни пръсти,
грешно свири всеки тон,
тичат капчици чевръсти.
Покривът е ксилофон.

Сънено нощта запява,
слуша я градът унесен.
Няма музика такава.
Плаче ти се. А е песен...

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??