May 9, 2018, 2:02 AM

Плаче ти се. А е песен... 

  Poetry
619 13 17

В шепа свил листо зелено,
свири вятърът по здрач,
пита се капчук смутено,
песен ли е, или плач.

И дъждът с измамни пръсти,
грешно свири всеки тон,
тичат капчици чевръсти.
Покривът е ксилофон.

Сънено нощта запява,
слуша я градът унесен.
Няма музика такава.
Плаче ти се. А е песен...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??