Изкачих се до върха на планината.
Заветният връх, най-висшата цел!
Захвърлих в подножието му суетата,
Завистта, алчността и други ненужни неща.
Освободих се от всички демони,
Пречистих се от всички грехове.
Изкачих се до върха на планината.
Победих себе си, злото и всички врагове.
Застанах на билото, отправих поглед напред.
Горд победител, търсех следващата цел!
И внезапно разбрах, че това е краят
На безкрайната житейска борба.
Победих всички демони и врагове,
Отървах се от всички пороци и грехове.
Какво друго ми остава, освен крачка напред,
Полет над пропастта и да размахам ангелски крила.
© Ваня Накова Все права защищены