22 июн. 2010 г., 10:20

Планински валс 

  Поэзия » Пейзажная
560 0 0

Шумят листата,

шумата в гората;

потоци, ручeи бистри,

скачат по канари сребристи.

 

Горе в планините,

сред тишината на елите,

безпирно пеят ни душите,

омаяни от красотите.

 

И радост блика

от красотите на планините,

от слънчевите жита,

до студената планинска вода.

 

        *      *     *

 

Свирепи бури вият се там,

непоколебим остава  той,

едничък сред простора син,

извил се върхът бледосив!

 

И несретно еделвайсче,

кацнало кат орел,

по стръмния скален рид, 

гледа ни жално то от високо!

© Венцислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??