15 авг. 2018 г., 07:12

Поет 

  Поэзия
1136 23 50

Изстрадано-изплакани са песните,
изпятото, от болка то е вик.
В живота все по-трудно става лесното,
денят ти е безимен мъченик.

 

И в странните мечтателски владения
се губи всеки груб и реалист.
Неверник вярва в Божиите селения
и грешният от ангел е по-чист.

 

В душата на бездушник пускаш корени,
оглеждаш се в сълзата на подлец
и думите – коматчета прекóрени,
зеница са, в окото на слепец.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Благодаря на  radiola (Рада Димова), за вдъхновението!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??