26 мая 2021 г., 18:35

Поете 

  Поэзия » Авторская песня
581 0 0

От най-обикновеното нещо, 

от най-прозаичните случки и думи,

ти, магически вещо,

извличаш скъпи парфюми.

 

Имаш вродената дарба,

оставаш отвъд времената

и щом светкавицата й те удари,

нямаш рани по тялото, а във душата

и през тези рани влиза светлината. 
 

Когато застанеш над гроба

и зарецитираш своите рими,

ти повдигаш от земното й ложе,

оттърсваш от пепелища душата незрима

и тя се заслушва застинала, 

както само душата си може, 

и забравя дори своята гибел. 

© Ани Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??