5 июл. 2016 г., 13:52

Полет без крила 

  Поэзия
730 2 5


на Tsvetelina Dimitrova

 

Животът е изящен, вещ резбар –
дълбае сухи бръчки по лицето.
От този калпав свят е – знам! – по-стар
стремежът ни да литнем към небето.

 

Но не с крила, слепени с восък мек,
обречени под слънцето на гибел.
Мечтатели в отвора на геврек –
земята всички до един прибира.

 

Като гадател и пророк брадат,
умът все търси петата посока.
Ръцете за разпятие растат,
а не да ни издигат нависоко.

 

Нима се сеща някой в късен час,
че не крила за полет са потребни?
Обяздиш ли с перото си Пегас –
ти облаци ще решиш с дървен гребен.

 

И аз летя над себе си с очи,
размахал с хъс крилатата си мисъл.
Когато на земята загорчи –
разбирам, че за полет съм орисан!

© Димитър Никифоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??