Помня,
някъде има земя.
В глогов цвят вятър играе,
плъзга се
по зелената топлина на тревите.
Помня,
някъде има такава земя.
Там светлината
не идва от слънцето,
тя просто тук си живее...
Дъждосвирци в зеленото пеят.
Наградата -
сълза в прашни зеници.
За пътя ме питаш?
Не зная.
Някой ми беше показвал тази
земя.
Някой, когото познавах...
© Маргарита Василева Все права защищены
не идва от слънцето,
тя просто тук си живее...
... и я пази дъждът...
Пилеее*