24 мая 2015 г., 10:23

Поредна абитуриентска вечер 

  Поэзия » Философская
415 0 0

Моят клас се пръсна по света
като звездния първичен взрив!
Но след толкоз шèметни летà
ни събра отново миг щастлив!

 

По челата бръчки се четат,
кѝчури белеят тук и там,
но очите пак стру`ят, стру`ят,
а сърцата тържествуват с плам!

 

Класните - усмихната дъга,
грейнала след дъжд от доброта,
паството си водят към брега
в царствения храм на младостта!

 

Те копнееха - да ни върви
и извайваха ни със замах,
и все пàлета ще сме пред тях,
и ще свеждаме пред тях глави!...

 

Минало, ти пролетен венец,
пак открехваш своя лексикòн!
Всеки в теб се вижда младенèц,
хубав, умен, щур и малко гь...н!

 

Мили клас, молитвено любим,
съкровено в нас блещукаш ти!
Ти си нашият живец незрим,
който в себе си ни приюти!

 

И макар взрив нов на сутринта
да ни пръсна по света навред,
нека помним този миг-мечта
и за следващ си дадем обèт!

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??