9 июл. 2021 г., 00:39  

Последно корабче, съдбовно 

  Поэзия » Другая
311 6 12

Да можех да отплувам тихо,
към хоризонта и отвъд.
Ще взема само два-три стиха
и чаша вино – за из път.

Последно корабче, съдбовно,
далеч от разпри и тълпи.
В гърдите тежестта оловна,
дано и теб не потопи.

В земи далечни отведи ме –
дано душата полети.
Ще бъда без лице и име,
ще бъдем само аз и ти.

А ако нявга оглупяла,
за дом и суша затъжа,
спомни ми тежката раздяла,
спомни ми черната лъжа.

И нека бъда морска пяна,
отблясък по вълни, лъчист.
Навеки нека да остана,
пленен в платната летен бриз.

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??