Посттравматичен стрес - шантавата история на отчаянието
Как да съм творец,
когато животът твори само печал и горест в сърцето ми?
Как да спя нощем,
когато чудовищни сенки преследват ме в съня ми?
Как да мечтая,
когато мечтите ми се превръщат в кошмари ужасни?
Как приятел да те наричам,
когато туй приятелството бавно погубва ни?
Как да гледам в очите ти,
когато това са очи непроницаеми, чужди?
Как да те обичам,
когато любовта ми студена ранява ни?
Как да живея,
когато животът обгръща ме и изстисква човечността капка по капка?
Как да вярвам,
когато все тая вяра в пропастта на отчаянието бута ме?
© Снежана Петрова Все права защищены