Когато търсиш истина, не я търси
по първокласни пътища и магистрали.
Защото всяка истина гнезди
покрай планинските пътеки и чукари.
Където с изранени длани, ходила
отвъд предела си си стигнал.
Защото истината е една.
И само горе можеш да я имаш.
Защото истината не пълзи.
Тя горда е. И обитава върховете.
И само във гнездото на орли
и в чашка на планинско цвете свети...
© Нина Сименова Все права защищены