12 дек. 2018 г., 18:10

Прашинка съм в нозете на луната 

  Поэзия » Другая
550 4 3

Прашинка съм в нозете на луната,

изплувала над сребърния връх,

докосвам с челото си земята,

и устните целуват пухкав мъх.

 

И бездиханна, няма, непозната

заключвам във сърцето си скръбта,

събирам клетките си на душата

разпръснати сред нощтната тъма.

 

Горя-прегарям. Аз ли съм жената,

над долината прелитала със смях?

Изгубена - намерена от вятър,

изпълнена отново със страст!

 

Припламва пламъче лъчисто.

Да ме роди! Защо ми е смъртта?

Изсъхват сълзите във очите

и преоткривам отново света!

 

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??