26 февр. 2022 г., 09:34

Пречистване 

  Поэзия » Другая
798 5 20

Тихо шумеше под моста реката

и бавно, бавно течеше,

светеше слънцето и във водата,

с клоните люлки плетеше.

 

Един измамлив свят от миражи,

обхвана и стисна сърцето ми,

а птичките усилват своя глас,

на вълните на пролетта понесени.

 

Оплетох се, оплетох се в самотата

и на кълбо се свива душата ми,

дано облак се спусне отнякъде

и я запрати , нататък, нататък...

 

И ето долетяха ветровете

и облаци довлякоха завчас,

плиснаха студени  дъждовете,

потъмня реката и ревна с глас.

 

И в този грохот, като мокра дреха

душата ми увисна смирена,

ще се пречисти и ще светне,

от живота пак вдъхновена!

 

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??