Предизвикано/Nanita 29.04.2011г.
Предизвикано от Венета Дочева и невероятната ù картина "Разговор със слънцето"
Кажи ми, Слънце, нещо, не мълчи,
с дланите си, виж, разбутах облаците черни,
посегнах вятъра да спра, пак заради теб,
кажи ми нещо, Слънце, виждаш ми се тъжно.
Отвори очи, лъчите разпръсни,
ти, Слънце, с топлината си стопяваш всяка мъка,
скоро лято ще е, зареди с искри
усмивката ми, за да е вълшебна.
И сред мъглите, прегърнали те в плен,
засияй, скъсай тез окови тежки,
колоритно с твоето жълто ни залей,
разбутай облаците, дай ни новото начало.
© Нанита Все права защищены