May 5, 2011, 8:49 PM

Предизвикано 

  Poetry » Landscape
645 0 0

Предизвикано/Nanita 29.04.2011г.

 

Предизвикано от Венета Дочева и невероятната ù картина "Разговор със слънцето"

 

Кажи ми, Слънце, нещо, не мълчи,

с дланите си, виж, разбутах облаците черни,

посегнах вятъра да спра, пак заради теб,

кажи ми нещо, Слънце, виждаш ми се тъжно.

 

Отвори очи, лъчите разпръсни,

ти, Слънце, с топлината си стопяваш всяка мъка,

скоро лято ще е, зареди с искри

усмивката ми, за да е вълшебна.

 

И сред мъглите, прегърнали те в плен,

засияй, скъсай тез окови тежки,

колоритно с твоето жълто ни залей,

разбутай облаците, дай ни новото начало.

© Нанита All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??