16 нояб. 2011 г., 12:33

Премъдра красота 

  Поэзия » Философская
431 0 4

Неповторим и с обич сътворен,

сред мъртвата безлунна тъмнина,

светът припламва в огъня студен

на есенна тъга и самота!

 

Тъй нужна си, премъдра красота!

Ела, деня с усмивки напълни!

Отвред приижда нагла сивота...

В живота пуст, пресветла, остани!

 

Най-обичния пламък разгори –

с любов да грейнат ярки цветове!

А зимата в човешките души

да не навява мраз и снегове!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??