Вали като във някаква безкрайност...
В такива дни съм повече от есен.
Мъглив, студен, банален - (обичайно),
намръщен, инатлив. Безинтересен.
Понякога измислям си компания.
Тогава някак липсваш ми по-малко.
Самотата ми намира оправдание.
Така избягвам вътрешен скандал.
Усещам те ужасно надалече.
Разбирам колко много в теб ме няма.
Едва ли невъзможностите пречат.
По-скоро ми прилича на забравяне...
А можеше да бъдем, здраво вплели
телата си със влюбени души.
В живота да делим една постеля,
без тъжната ни есен да боли...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов Все права защищены