3 нояб. 2023 г., 10:38

Принадлежност 

  Поэзия
127 0 0

Гласове фучат край мен,

като забързани автомобили,

натрапват своя си рефрен

да вярвам в конските им сили.

 

Да чувам шумния им глас

и да забравя за небето.

Да не мечтая нито час

със трепетите на детето.

 

От натежалия им шум,

Словата Твои ме спасяват.

Думите Ти за душата са парфюм.

Душата, думите Ти напояват.

 

Говорят за велик народ,

наречен с Божието име.

Народ със истински живот,

той силен е, непобедим е.

 

Евреи и езичници събрал,

чрез жертвата на възкресения Христос.

Гласът им чист като кристал

е плод в небесния поднос.

 

Част съм аз от Божия народ,

красотата му принадлежи ми.

Каква е тайната и скрития му код –

вярата във Исус Непобедимия.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??