20 янв. 2019 г., 19:36

Припознаване 

  Поэзия » Свободный стих
526 0 0

 

Когато

две сродни души

се открият

и се докоснат, 

сливат се в кълбо огнено

и повече не се разделят.

 

Защо вярвам в белотата

на душата твоя ли?

Знам – не от днес –

истинското е непознаваемо.

Все остава неизречено то.

 

Времето и пространството, 

            –  вечни, необятни –

от Бог са сътворени, ала

преди тях е било Словото,

но… и то не е Началото.

 

Любовта предшества

пространството,

времето

и словото.

 

Ние ли?

Ние сме най-истински,

когато мълчим.

Подвластни сме на Магията.

Припознахме в Нея Себе си.

Как ще ни познаят ли?

Слънчеви и усмихнати сме.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??