Само аз ли съм толкоз свободен?
Вий къде сте? Във клетки с мечти?
През прозорец навън, ококорени,
с непроглеждащи в мрака, очи...
И защо не крещите широко
също, както душа ви боли?
Как живеете в мир със порока,
да преглъщате чужди съдби?
Туй не е тази хорска емпатия,
дето звяра дели от човека.
Няма по-изкривено понятие
от мечтата на някой проклетник.
Предполагам, че крайната дата
ще позная под черния шрифт.
И да сбъркам, ще носят мълвата
за прощално то - Сбогом, във стих.
Само аз ли седя, непокорно
и ме сочат със пръст за виновен?
Сред затворници станах каторга,
а се водя с присъда - свободен...
Стихопат.
Danny Diester
06.02.2022
© Данаил Антонов Все права защищены