1 июн. 2007 г., 09:59

ПРОЦЕДУРАТА Е СЪЩАТА... 

  Поэзия
609 0 5
 

Вдигам телефона, когато съм самотна.

Често ми се случва - нали съм безработна!

Само кликвам - уговорено е между нас.

Ти звънваш и чувам бодрият ти глас.


И следват поздравите  и въпроси рой,

Но кой да ги задава първи, кой?

Къде си, как си, чувам ли, пътуваш ли?

Хиляда мисли в мозъка нахлуват ми.


Но... днес със теб не мога да говоря.

Със теб са явно близките ти хора.

И се разделяме до утре със надежда.

Оставам пак сама и поглед свеждам.


А утре... процедурата е същата:

Дали са там децата или тъщата?

Ще питаш как съм, в знак на уважение,

А аз ще се изпълня с умиление.


Ще ти благодаря със думи мили,

Събираща последните си сили.

Подсмърчам и... сълза отроних май.

Какъв добър приятел си... до край!

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • благодаря за коментарите! няма либоФ Ники, обикновено приятелство,но не всички могат да приемат за нормално разнополовото приятелство.някъде бях писала,че съм безполова-просто приятел.лека вечер на всички!
  • Поздрав!Браво!
  • Хубаво е Нели,браво за стиха!
    Но..после,след време,дано не се почустваш повече сама!
    Поздрав приятелски от мен!
  • Много ми харесва стихотворението!
  • Браво, много откровено!
Предложения
: ??:??