10 нояб. 2009 г., 19:29

Процес 

  Поэзия » Любовная
399 0 0

 

Не, никога не бих оневинила...

тебе, Любов - такава малка капка,

която и днес душата ми е напоила

и пази мислите ми като шапка -

невидими за злостните очи.

 

Едва ли някога нарекла бих я силна,

едва ли щастието цялото е тя.

Но зная, в мъдрост извисила

снагата си, блести върху дланта

сълзица, трепкаща в мъглата.

 

Дали пък нежност не е скрила

в притворното си същество.

И двама с тебе в страст обвила -

живеем в'вечно тържество

на химни святи за Любов.

 

Това е песен само, благослов...

При хиляди "Довиждане" изречени.

Едно е С Богом, но е зов,

с втъканата надежда за очакване

на химни святи за Любов!

 

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??