116/Такъв е облика на село.
Събуждаме се сутринта
и хващайки бастуна смело,
показваме се на света.
Щом вземем хляба и млекото,
Прогонваме за деня „злото”.
След туй доматите поим...
На хлад във къщи си стоим
и яденето там ни чака...
Ядем и лягаме да спим,
това е нейде към „един”,
Живата малко ще почака!
А щом към пет повее хлад,
за новини ни идва глад!
© Hristo Slavov Все права защищены