7 мар. 2020 г., 15:53

Пролет и дъжд... 

  Поэзия
429 2 5

Дочаках, пролетта приижда с дъжд,

жадуван, като въздуха потребен –

поднесе го Простора изведнъж,

след месеци мъчителен молебен.


И всяка капка ражда нов живот –

земята пресушена взе да диша.

Ти идвай пролет с чакания плод –

обливаш с дъжд и радостта разплискваш.


Бленувам пролет, колкото и дъжд,

усещам стоновете на полята.

На житото, на рапица и ръж,

на корените впити във земята!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??