7.03.2020 г., 15:53 ч.

Пролет и дъжд... 

  Поезия
431 2 5

Дочаках, пролетта приижда с дъжд,

жадуван, като въздуха потребен –

поднесе го Простора изведнъж,

след месеци мъчителен молебен.


И всяка капка ражда нов живот –

земята пресушена взе да диша.

Ти идвай пролет с чакания плод –

обливаш с дъжд и радостта разплискваш.


Бленувам пролет, колкото и дъжд,

усещам стоновете на полята.

На житото, на рапица и ръж,

на корените впити във земята!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??