18 мар. 2008 г., 21:59

Пролет на илюзии  

  Поэзия » Любовная
556 0 1
  

                        Пролет на илюзии                 

 

Безизрано лице сред опустял панаир на суета,

красивите очи - останали без душа и цвят,

изящното тяло без гънка дори е вече застаряло,

блестящи катранени коси в огледало посивели...

                     

 

А беше пролет, а беше светла пролет - красива,

телата ноти творяха, сърцата в мелодия искряха,

лицето блестеше, в очите живот се четеше,

думите без звук летяха от арията на телата...

 

 

И днес е вече зима - неустоима с белите си цветове,

но убиваща с безкрайните си студове, с ледния си жар,

докоснал безмилостно красивите цветя на пролетта,

откъснати без милост от жестоката съдба...

 

 

Нощта ме приюти в своите покои и сега ще ме боли,

но не защото съм сама, а заради липсата на светлина,

загубата на незаменимата душа и онзи цвят, който

ме плени, който е лъжовен и прекрасен в моите изстинали очи!

 

 

© Бианка Тошева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасен стих!Толкова ме впечатли името-Пухче!Така наричам децата си.Затова реших и да ти пиша.Почувствах те близка.С обич:Ая
Предложения
: ??:??