28 мар. 2009 г., 17:59

Пролетни напътствия за начинаещи пчели 

  Поэзия » Юмористическая
949 0 7

Запява въздухът. Танцуват
край нас лъчи и дървеса.
Пчелички медено засмукват
пияни капчици роса.

И твоята ръка пчела е.
Жужи край мен - напъпил цвят -
тя със косите ми играе
в прегръдка стопля жаден свят.


А аз... разнежено мечтая
в часа на звездна тишина
тя като глина да ме вае -
на страстен скулптор във съня.


Ала очите ти целуват
със смях наивната душа:
Прашец отвсякъде се сбира...
медът се прави у дома.

© Христина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??