17 мая 2016 г., 22:15

Пролетта (2) 

  Поэзия » Другая
227 0 2

Тя идва бяла в цветната си дреха,

със аромат на здравец и на дрян.

И птици ниски шалчето ù взеха

и го развяха да не стане зян.

В гърдите ми сърцето се обърна

към този подранил сега сезон.

И искам красотата ù да зърна,

която Господ е създал с закон.

На Пролетта изцяло се предавам

и в нея съм готов да се стопя.

Сега такава радост си създавам,

че славеят за мене днес пропя.

 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??