28 мар. 2010 г., 14:56

Пролетта е афродизиак 

  Поэзия » Любовная
527 0 4

Тази пролет, този афродизиак

във вените кръвта запали,

дошла като любовен маниак

със хилядите си пожари.

 

Съблякла зимните одежди,

безскрупулна за свойта голота

и лекомислена от чувства нежни

осъмва в теменужени легла.

 

Осъмва даже с непознати,

имената си ги казват след това,

а после я отвява следващ вятър,

да хване по-нататък любовта.

 

Така препълва се капанът нежен,

в оковите си здраво тя държи,

по своя план и праведен, и грешен,

животът нов от нея ще струи.

 

 

© Даниел Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??