2 мар. 2008 г., 22:57

Пролетта е чудо... 

  Поэзия » Пейзажная
923 0 2
 

Пролетта е чудо

във двуличния ни свят.

Ето, зрънцето в земята,

мъртво сякаш е,

а от топлина любвеобвилна

се събужда днес

със спомена за утро.

Пролетта е чудо!

Всяко семе дава своя плод.

Нейде притаено във пръстта,

чакало е таен знак

и покълнало само във мрака,

но с вяра расте устремено

нагоре,

за да избухне

пълнокръвно зелено

под слънцето...

Как пустата ливада,

погалена от пролетни лъчи,

се пренасели

с бели маргаритки?

Как голите клони - апатични довчера,

се натруфиха с ефирен цвят?

Сякаш перест облак ги покри...

Чудно как мъртвата земя

възкръсва за новия живот?!

Напъпилата пролет

обещава чистота и полет

във лазурна синева.

Искрящо зелено

е даже морето и в парка,

огласян от птичите трели

и от смях на безгрижни деца.

 

© Александра Сергеевна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??