13 мая 2011 г., 21:06

Промяна 

  Поэзия » Другая
1301 0 17

 

 

Все тъй ме учат - как да живея,

как да обичам и как да се смея...

как да заравям мечти и лъчи

и да превивам искрец във очи...

 

и да убивам сърцати звезди,

да не докосвам разменни пари

и да забивам в словесния Дартс

пика отровна с юмрука на Марс...

 

Учат ме как да размахвам крило

и на везните да слагам сребро...

Всеки роден е - в шепата грях -

да преобърне мислица страх...

 

и да отгледа в сълзата "добро",

и в поднебесното чудно хоро -

този свят вместо за лъст да кори,

в себе си  атом да промени...

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??