Навярно съм съвсем изперкал,
нормално, щом мисля за това,
в главата с мисълта не лека
какво ли мислят по света.
Защо ли ми се струва,
че имаме един и същ проблем.
Косата ни се вълнува,
че с бяло знаме ще задреме.
Отново тялото ми се сбогува
със клетките, които бяха в мен,
с прахта към твоето пътува
и пак по него ще полепне.
Ще се изкъпеш и от изпарената вода
със вятъра към мене ще поеме
дъхът ти през онази самота,
бързаща и от времето ми да вземе.
Въпросът толкова е прост,
че никой и не го задава.
Както в земята ни остават кости,
дали и във душата нещичко остава.
Или на нея всичко ù е ясно
и фигури едни са ни телата.
Наистина да живееш е прекрасно,
душите щом участват във играта.
Vacuum
© Влади Мир Все права защищены