15 мар. 2021 г., 09:11  

Простете! 

  Поэзия » Философская
412 5 4

Да съм безкрила, май ще ви хареса,
по тръни и по драки да събирам,
перцата си, не ви е в интереса,
пълзенето на всички импонира.

 

И само нощем совите жалеят,
по тъмна доба,  пухчета ми носят.
Но няма я душата ми, без нея,
крилата най-красиви, за какво са?

 

И тишината, дето ви обгръща,
блажено пълни ви с памук ушите,
но винаги съм аз една и съща,
щом гледате от ниското – грешите.

 

Сега съм паток, слаба съм ракия,
камбаната е пукната и няма.
Но раната ми, любовта цели я,
а за инат, патрони просто няма!

 

Додето с нокти пак пръстта разравям,
разцъфва цвят, където е сърцето...
Простете, че родена съм такава,
дори в калта душата моя свети.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??