12 июн. 2006 г., 13:04

ПРОСВЕТЛЕНИЕ 

  Поэзия
593 0 2
 

Зная, че искате пари, власт и сила

Зная, че умирате да сте техни роби.

 

Разбирам ви – всички сме така,

“програмирани” да сме нечии роби.

 

Забързаност, напрегнатост,

заетост, умора... до безкрай!

 

Забравихме ли за

усмивката, добрината,

топлината и обичта?

 

От това проклето робуване

забравихме кои сме,

какви сме и какво ценим!

 

Нима най-важното за нас са

материалните придобивки?

Купуват ли те искреност,

уважение, любов?

 

Ако мислиш, че е така,

значи светът и хората

са станали по-черни отвсякога,

забравили са що е духовност.

 

Слепотата и Алчността са

обладали съзнанията им.

 

А се чудя и чудя –

има ли спасение все пак

от този омагьосан кръг на

пари-власт-сила-робство-слепота?

© София Русева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??