Зная, че искате пари, власт и сила
Зная, че умирате да сте техни роби.
Разбирам ви – всички сме така,
“програмирани” да сме нечии роби.
Забързаност, напрегнатост,
заетост, умора... до безкрай!
Забравихме ли за
усмивката, добрината,
топлината и обичта?
От това проклето робуване
забравихме кои сме,
какви сме и какво ценим!
Нима най-важното за нас са
материалните придобивки?
Купуват ли те искреност,
уважение, любов?
Ако мислиш, че е така,
значи светът и хората
са станали по-черни отвсякога,
забравили са що е духовност.
Слепотата и Алчността са
обладали съзнанията им.
А се чудя и чудя –
има ли спасение все пак
от този омагьосан кръг на
пари-власт-сила-робство-слепота?
© София Русева Всички права запазени